Curățenie industrială

Industria alimentară. Un procent ridicat din toate contaminările alimentare au loc în timpul procesării şi ambalării produselor. În industria alimentară de obicei se aplică o curăţare şi igienizare intensivă care necesită mulţi operatori şi aplicarea de multe substanţe chimice agresive pentru a elimina bacteriile şi viruşii de pe suprafeţe.

Igienizarea tradiţională este un proces în mai multe etape: apă şi detergenţi, dezinfectare cu ajutorul produselor chimice, re-curăţare şi uscare etc. Prin apelarea la metoda curățeniei cu abur, această operațiune devine mai rapidă , mai uşor de executat şi mult mai eficientă. Sistemul de curăţare cu abur reduce timpul procesului de igienizare/dezinfectare şi se economisesc cheltuieli majore cu substanţele chimice, cu garanţia unei dezinfectări totale şi uciderea microorganismelor din cauza şocului de încălzire de peste 140° C.

 

 

Vinificație. Suprafeţele de oţel sunt curăţate într-o modalitate optimă cu mai puţin efort datorită acţiunii aburului. Butoaiele de vin sunt greu de curăţat, mai ales interiorul acestora. Cu un sistem cu jet de abur este posibilă eliminarea oricărui tip de reziduuri, bacterii şi depuneri.

Aburul dezinfectează fiecare parte acoperită de microbi şi curăţă orice fel de murdărie, lucru care nu este posibil cu un sistem tradiţional de curăţenie. La sfârşitul tratamentului suprafeţele sunt complet curăţate fără acţiunea vreunui agent chimic care de regula implică şi mirosuri nedorite.

În afară de curăţarea butoaielor de vin, producătorul de vin are zone si echipamente în care numai aburul este capabil să cureţe şi să sterilizeze într-un mod foarte eficient: ţevile, în special flansele şi robinetele la vasele de inox, plastic sau lemn şi exteriorul instalaţiilor de îmbuteliere, filtrelor cu plăci, presele pneumatice etc.

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici DE ACORD